неділю, 29 березня 2015 р.

Учні НВК вшанували учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого далекого 1989 року останній радянський солдат залишив територію Демократичної республіки Афганістан. Так закінчилася для тисяч солдат і офіцерів важка і драматична афганська війна, в яку був втягнений Радянський Союз з 1979 до 1989 року. Ця війна за офіційними даними забрала життя більше 14 тисяч бійців, з них - більше трьох тисяч військовослужбовців з України. А ще військові з України брали участь у бойових діях у складі миротворчих  місій ООН.

В лютому щороку в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Відбулася така тематична лінійка й в Мануйлівському НВК. Старшокласники підготували повідомлення про нашого земляка Сергія Водолазка, який в 1984 році загинув на афганській війні, а на його честь названа головна вулиця Мануйлівки. Також  школярі згадали про наших односелчан - воїнів -"афганців": Геращенка М. та Лобуренка О. з Мануйлівки та Касяна М. з Лутківки., познайомилися з презентацією про їх бойовий шлях.
Головним лейтмотивом тематичної лінійки стала думка про те, що війна - найстрашніше лихо, якому немає місця в цивілізованому світі. І дуже прикро, що зараз в Україні йде війна. Разом з тим, згадуючи наших односельчан - "афганців", школярі захоплювались їх відвагою і мужністю, адже у свій час свій військовий обов'язок вони виконали з честю. Це - приклад для сучасних українських  бійців, які захищають суверенітет і територіальну цілісність України в антитерористичній операції.

вчитель історії   Постолюк П.І.

Немає коментарів:

Дописати коментар