четвер, 26 березня 2015 р.

Учень 11 класу Клименко Віталій - переможець районного етапу конкурсу знавців положень Конституції України


18 березня 2015 року  в Маловисківській загальноосвітній школі №3 відбувся райононий етап конкурсу знавців положень Конституції України, в якому взяли участь учні 11 - х класів шкіл Маловисківського району. Даний конкурс
традиційно проводиться з ініціативи Міністерства юстиції України та організовується працівниками районного управління юстиції.

Тестові завдання районного етапу конкурсу  охоплювали положення чинної Конституції , питання з історії українського конституціоналізму.
Мануйлівський НВК на конкурсі представляв учень 11 класу Клименко Віталій, який показав добрий рівень знань з конституційного права як на шкільному відбірковому, так і на районному етапі, зайнявши перше місце. Тепер Віталій матиме честь представляти Маловисківський район на обласному етапі конкурсу.
Варто відмітити, що в попередні роки переможці даного конкурсу мали певні преференції при вступі до юридичних вузів України, але цього року таке положення не діє.Однак це не зменшує значимість конкурсу, адже добре знання Основного закону нашої держави - запорука становлення свідомої, громадянсько активної особистості. Безперечно, кожен громадянин України повинен знати Конституцію, уміти на практиці використовувати її положення для захисту своїх прав, активної участі в суспільно - політичному житті України тощо.
Старшокласники НВК цікавляться питаннями Конституції, розуміють важливість цього нормативного акта для держави, суспільста, громадян. Також школярі добре вивчають і шкільне правознавство. Нещодавно учениця 11 класу Кудря Марія представляла нашу школу на ІІ районному етапі олімпіади з правознавства, де зайняла почесне ІІ місце серед учасників - учнів району.
Вітаємо Клименка Віталія з перемогою в районному етапі конкурсу , бажаємо успіху в наступному етапі та підвищенні свого освітнього рівня.

Вчитель історії Постолюк П.І.

Немає коментарів:

Дописати коментар