четвер, 5 березня 2015 р.

Вихованці НВК - члени Малої академії наук гідно захистили свої наукові роботи

Вже кілька років здібні учні Мануйлівського НВК є членами Малої академії наук. Участь в МАН вимагає від старшокласників неабияких зусиль, але й відкриває багато можливостей для самовдосконалення та формування важливих компетентностей. На початку  2015 року учні 11
класу Альошина К., Кудря М., Кашурко В. презентували результати своєї дослідницької роботи в МАН на районному та обласному етапах захисту учнівських наукових робіт.

На районному етапі захисту робіт учениці гідно представили власні учнівські дослідження, познайомили членів журі та однолітків - манівців зі своїми першими науковими пошуками в історії та філології, підготували цікаві мультимедійні презентації по власних роботах і зайняли треті місця серед інших манівців району.
На обласному захисті наукових робіт, який відбувся 21 лютого 2015 року в приміщенні Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка, учениці  Альошина К., Кудря М., Кашурко В. також гідно презентували власні роботи, розповідали про перші наукові досягнення, відповідали на запитання членів журі.
Альошина Катерина, учениця 11 класу Мануйлівського навчально – виховного комплексу, яка з 2013 року  є членом Малої академії наук, відділення Історії, секції історії України,  працювала над науковою роботою на тему: "Козацькі ватажки, отамани та гетьмани в Україні кінця 15 - початку 17 століття" .  Метою даної роботи є аналіз доступних історичних джерел та літератури з історії козацтва, Січі і дослідження особливостей становища козацьких ватажків в організації козацтва та державах, до яких входила Україна в 15-17 століттях. Учениця опрацювала багато літератури по даній темі та дійшла цікавих висновків.
Сподіваємось, що навчання в МАН стане для випускниць добрим досвідом на шляху до поглиблення власних знань з предметів, які їх зацікавили та допоможуть під час підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання.

Постолюк П.,вчитель історії.

Немає коментарів:

Дописати коментар