вівторок, 2 червня 2015 р.

День вишиванки відзначили парадом вишиванок

Щороку, в третій четвер травня, в Україні стає все більш популярним всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу - День вишива́нки. Всеукраїнську акцію «День української вишиванки» було започатковано
студенткою факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Лесею Воронюк у 2007 році.
Вона зауважила, що студенти досить часто одягають вишиванки на пари, і одного разу, спілкуючись на перерві з колегою Ігорем Житарюком, який також був у вишиванці, запропонувала одногрупникам обрати один день і всім разом одягнути вишиванки. Згодом традиція поширилася Україною.
Цього року до акції долучилися й учні Мануйлівського НВК. 21 травня багато вихованців НВК залюбки одягнули до школи український національний одяг. А тематична лінійка до Дня вишиванки завершилася парадом вишиванок та фотосесією його  учасників. Цікаво, що вишиванки зі своїми загадковими, різнобарвними строкатими та символічними візерунками, створюють особливу атмосферу в дитячому колективі, якій не пасують грубощі  чи байдужість.
Шануймо своє минуле, щоб з глибини віків черпати мудрість наших предків, закодовану в українському барвистому диві - вишиванці !

Постолюк П.І, вчитель історії




Немає коментарів:

Дописати коментар