вівторок, 19 травня 2015 р.

Юні науковці НВК звітували у День науки


Не секрет, що людську цивілізацію  розвивали  вчені, науковці, дослідники. Адже саме їх невтомна інтелектуальна праця, жвавий інтерес до нового і невідомого, відкриття і винаходи рухають прогрес людства. Серед вихованців Мануйлівського НВК також є чимало талановитих учнів, які проявляють інтерес до наукових досліджень. Саме вони рік - два тому стали слухачами Кіровоградського відділення  МАН. А в середині травня, коли в Україні відзначається День науки, одинадцятикласники Кудря Марія, Кашурко Валерія та Альошина Катерина презентували свої учнівські  "манівські" наукові роботи перед однокласниками. Учениці розповіли про свій досвід роботи над власним дослідженням, про труднощі та досягнення, про захист своїх робіт на районному та обласному етапі конкурсу МАН.
Учениця 11 класу Альошина Катерина  презентувала власне дослідження з історії України на тему "КОЗАЦЬКІ ВАТАЖКИ, ОТАМАНИ ТА ГЕТЬМАНИ В УКРАЇНІ  КІНЦЯ 15 - ПОЧАТКУ 17 СТОЛІТТЯ".  Робота гідна уваги і
може стати в нагоді учням при вивченні теми "українське козацтво", адже детально аналізує на конкретних історичних прикладах значення назв козацьких ватажків у різні періоди козаччини.  З роботою Альошиної К. можна ознайомитися за цим посиланням:
https://drive.google.com/file/d/0Bz6be66S6Q8fM2tRcllEajRqNTQ/view?usp=sharing
Також варто відмітити ученицю 8 класу Малу Юлію, яка є учасницею секції "історія і краєзнавство" МАН. Юлія взяла участь в цьогорічній районній краєзнавчій конференції, а її робота на тему "СЕЛА МАНУЙЛІВКА ТА ЛУТКІВКА ПІД ЧАС ВІЙНИ У СПОГАДАХ ОЧЕВИДЦІВ"  журі конференції відмітила першим місцем.
З роботою Малої Ю. та іншими цікавими і пізнавальними матеріалами даної конференції Ви можете ознайомитись за даним посиланням:
http://konf2015.blogspot.com/2015/05/blog-post_10.html
Творчий звіт "манівців" став гідним подарунком юних науковців до Дня науки. Бажаємо успіхів нашим вихованцям, творчого натхнення та самовдосконалення.

Вчитель історії    Постолюк П.І.

Немає коментарів:

Дописати коментар