вівторок, 19 травня 2015 р.

Урок пам'яті провели, упорядкувавши братську могилу

У 2015 році людство відзначає 70 - річчя Перемоги над нацизмом у ІІ світовій війні 1939-1945 років. Війна стала катастрофою для мільйонів людей, які вимушені були брати участь у кровопролитиних боях, страждали від страхіть жорстокого військового часу, потрапили в окупацію чи пройшли через "табори смерті", стали жертвами Голокосту.
Друга світова війна- це подія, яку важко збагнути, але треба уважно вивчати та робити висновки. Збереження миру, недопущення війни сьогодні є нагальною проблемою і для України, адже війна через 70 років повернулась на нашу землю.
В Мануйлівському НВК вже кілька місяців відбуваються заходи у рамках відзначення 70- річчя Перемоги. Була розгорнута виставка матеріалів про війну, краєзнавці підготували стенди, альбоми про події  війни у нашому краї, відбувалися екскурсії до шкільного музею, тематичні вогники, класні години, лінійки тощо. 8 травня, разом з усіма українськими школярами, вихованці НВК провели уроки пам'яті і примирення. Для керівників шкільного учнівського самоврядування та гуртківців він був незвичайним. Разом з учнями Маловисківської ЗОШ №4 мануйлівські школярі здійснили поїздку до братської могили радянським воїнам, які полягли у боях в 1941 році, обороняючи наш край він наступаючого ворога. Ця могила розташована на перехресті доріг Мала Виска - Новомиргород і Новомиргород - Велика Виска. Тут є помітний пам'ятний знак з граніту.
Учні активно попрацювали і прибрали прилеглу територію, пропололи квіти. Потім вчитель Мануйлівського НВК Постолюк П.І. розповів учням про драматичні події липня - серпня 1941 року, в результаті яких були окуповані Мала Виска, Новомиргород, Кіровоград. Заступник директора з виховної роботи школи №4 Гуля В.В. провела бесіду з вихованцями про патріотизм та героїзм, які проявили радянські воїни в роки війни. Учасники акції вшанували пам'ять полеглих бійців хвилиною мовчання та поклали квіти до пам'ятного знаку. Поїздка схвилювала її учасників, адже всі отримали можливість доторкнутися до історії, відчути біль і драматизм тих далеких днів, коли наші діди - прадіди стали до бою з окупантами і ціною свого життя здобували Перемогу та Мир.




Вчитель історії Мануйлівського НВК       Постолюк П.І.




Немає коментарів:

Дописати коментар