неділю, 27 травня 2018 р.

Відзначали День Європи, День вишиванки, зустрічали учителів - краєзнавців

Кілька років підряд учні Мануйлівського НВК долучаються до відзначення всевітнього дня вишиванки. Загальновідомо: українська вишиванка стала символом нашого національного відродження, атрибутом патріота України. І хоча патріотизм не вимірюється вишиванками, стояти осторонь такої події справжній українець не може. Тому більшість дітей у цей день одягли наш національний одяг, розповідали про історію і символіку вишиванки, провели патріотичну фотосесію.



Вже традиційним столо відзначення учнями Мануйлівського НВК Дня Європи в Україні. Цьогоріч  він випав на  19 травня, третю  суботу місяця. Європейський вибір України - це шлях до миру, процвітання, розвитку нашої держави. Він тим більше важливий для нас, адже високу ціну платить український народ за право самостійно вести власну зовнішню політику. Школярам день запам'ятався цікавою вікториною "Ми - європейці". Дві команди старшокласників змагалися у своїх знаннях з географії, історії, культури Європи.


23 травня до Мануйлівського НВК завітали учасники творчої групи учителів - краєзнавців районного методоб'єднання учителів історії на планове засідання. Робота творчої групи пройшла змістовно і продуктивно. В НВК гості обговорили актуальні проблеми розвитку шкільного краєзнавства, туристичні можливості нашого краю. Відвідали шкільну історико - краєзнавчу експозицію та українську Світлицю.


Далі учасники засідання здійснили ознайомлювальну екскурсійну поїздку місцевим туристичним маршрутом "До витоків рідної Висі", розроблений керівником гуртка Постолюком П.І. На маршруті відвідали цікаву місцеву пам'ятку історії - Лутківську церкву св. Івана Богослова, витоки р. Мала Вись, залишки панського маєтку в с. Мануйлівка. Одностайно учасники засідання погодились рекомендувати і популяризувати даний цікавий маршрут для літньої екскурсійної роботи з учнями нашого району.

Постолюк П.І.

Немає коментарів:

Дописати коментар